Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Δήμος Χαλκηδόνος : Απάντηση σε δημοσιεύματα ... !

Στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου Χαλκηδόνος δημοσιεύτηκε η ποιο κάτω απάντηση :


"Σε απάντηση των ειρωνικών δημοσιευμάτων, στα όρια της νομιμότητας, που δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτική ιστοσελίδα, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του γνωστού και μη εξαιρετέου για τις πρακτικές του, νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Ευσταθιάδη, είναι ανάγκη να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

1. Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος  και η Διοίκησή του είναι νομίμως εκλεγμένοι από τους πολίτες του Δήμου Χαλκηδόνος για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέχρι την 31η Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εξακολουθούν μάλιστα, να εργάζονται καθημερινά με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες, διότι αρχή και πρώτιστο μέλημά τους είναι να παραδώσουν το Δήμο στην επόμενη Διοίκηση βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, σε σύγκριση με την κατάσταση στην οποία τον παρέλαβαν τον Σεπτέμβριο του 2014.

2. Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος, από όποια παράταξη και αν προέρχεται, δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Διοίκηση για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία προετοιμάζοντας παράλληλα μεταξύ άλλων 1ον τη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκομιδή των απορριμμάτων, 2ον εκπονώντας Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στόχο την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων του Δήμου μας, 3ον διεκδικώντας και εξασφαλίζοντας επιπλέον έργα ύψους 3.420.000 € για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων όπως των Γυμνασίων – Λυκείων Αγίου Αθανασίου και Αδένδρου και του ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων και για τις αναπλάσεις - ασφαλτοστρώσεις των επεκτάσεων στους οικισμούς Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας, Χαλκηδόνας και Κουφαλιών, 4ον την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ Γέφυρας ύψους 674.000 €, 5ον την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσημβρίας ύψους 443.800 € και του αρδευτικού δικτύου Μεσημβρίας ύψους 11.500.000 €, 6ον το δίκτυο αποχέτευσης Αδένδρου και τη σύνδεσή του με το Βιολογικό Χαλκηδόνας - Αδένδρου, καθώς και πλήθος άλλων έργων, μικρών και μεγάλων, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας και τυχόν καθυστέρησή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη και απώλεια της χρηματοδότησής τους. Ενέργειες που το 2014 η τότε απερχόμενη Διοίκηση δεν προέβλεπε και δεν υλοποιούσε, με αποτέλεσμα η Διοίκησή μας να βρεθεί προ εκπλήξεως όταν ανέλαβε την 1η Σεπτέμβρη του 2014, καθώς δεν υπήρχε καν σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

3. Σχετικά τώρα με την ενεργειακή αναβάθμιση με led του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χαλκηδόνος, ενός έργου πνοής που ξεκίνησε το 2012 από την προηγούμενη Διοίκηση, σχεδιάστηκε όμως και υλοποιείται από τη δική μας Διοίκηση, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους πως υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (325 και 326 του 2018, ΑΔΑ: 6ΝΓΧΩΗ2-Χ54 και ΑΔΑ: ΨΚΜΓΩΗ2-Δ27), του Δημοτικού Συμβουλίου (176/2017 ΑΔΑ: ΨΡΒΛΩΗ2-0ΟΤ και 110/2018 ΑΔΑ: 6ΥΙΩΩΗ2-ΕΔΝ), όπως επίσης και ο Διεθνής Ανοιχτός Διαγωνισμός (18PROC 004216712 2018-12-18) αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχοντας πάρει το Νομίμως ελήφθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επομένως, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από τα παραπάνω, έχουν τηρηθεί με απόλυτη διαφάνεια όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου και μάλιστα, τυχόν καθυστέρησή του στην παρούσα φάση με υπαιτιότητα του Δήμου Χαλκηδόνος, θα επιφέρει κυρώσεις και ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το έργο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και τα μέλη της παράταξής του πως η προεκλογική περίοδος έλαβε τέλος, οπότε θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα για να μπορέσουν να διοικήσουν το Δήμο Χαλκηδόνος.

Ιδιαίτερα δε, θα θέλαμε να καλέσουμε τον κ. Ευσταθιάδη να είναι πιο προσεχτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του απέναντι στα πεπραγμένα ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης που ο λαός έχει εκλέξει τρεις φορές στο Ύπατο Αξίωμα του Δημάρχου. Όσο για τους λόγους που ο Δήμαρχος  επέλεξε να μην είναι υποψήφιος στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτοί είναι γνωστοί, έχουν αναλυθεί επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ανακοίνωσή του και σχετίζονται ξεκάθαρα με το εκλογικό σύστημα της ‘απλής αναλογικής’. Οποιοδήποτε άλλο υπονοούμενο αφήνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τουλάχιστον κακοήθεια και πλέον οι αντιδράσεις θα παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης που γνωρίζει άλλωστε καλά ο κ. Ευσταθιάδης από τις εκκρεμότητες που έχει μαζί της "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.